HTML – Komprimering av bilde

I dag har vi lært om komprimering av bilde ved hjelp av Photoshop. Vi har fått i oppgåve å komprimere eit bilde, utan at det skulle bli for dårleg kvalitet og legge det ut på bloggen. I tillegg skulle vi skrive kort forholdet mellom HTML og CSS.

Kongeorn

Bilde er funne HER.

Dette bilde fant eg på nettet og har no gjort det mindre for at det skal passe bedre på ei nettside, slik som på bloggen min. Dette bilde var før 4,88MB, men er no komprimert til kun 1,48MB. Eg har ikkje gjort så mykje endringar på kvaliteten på bilde, for eg synes det burde vere god kvalitet på eit slikt type blide når eg vil ha det i denne størrelsen. Eg ser ikkje mykje forskjell på det orginale bildet og det komprimerte, anna enn størrelsen på sjølve bildet.

Over til HTML og CSS. HTML er det grunnleggjande når ein lagar ein nettstad, det er den første kodinga. CSS brukar ein til å vidareføre desse kodane, og utvide dei, ved å tilføre meir koding som kan gi nettstaden meir «personlegheit». CSS er som Photoshop for bilder, berre med koding (/HTML).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>