FOTO – oppgåve del 2

Her, i andre del av oppgåva i foto, skulle eg ta bilde som kunne passe til fire forskjellige reportasjar, som kunne stått i ei lokalavis i Ørsta/Volda. Alle mine bilder er tatt i Ulsteinvik, så desse bilda passar nok betre i lokalavisa her, men er for reportasjar om same tema.

A. Første bilde er for ein artikkel om byggeskikken i «Volda», om nye bygg burde bli stilt krav til om å oppførast i tradisjonell stil.

nybygg_naboen

Dette er eit bilde av Den Gamle Nabo i Ulsteinvik sentrum. Dette er eit gammalt bygg som er blitt oppussa til ei blanding mellom gammalt og nymoderne. Eg har valgt dette som mitt motiv fordi eg meiner dette viser godt fram korleis det nye og gamle blir blanda saman. Nokon kan synest det ser bra ut og andre ikkje.

B. Mitt andre bilde er for ein artikkel om auka i arbeidsløyse.

Arbeidsledig

Dette bilde er tatt utanfor NAV Ulstein. Eg har valgt dette fordi det er til NAV mange må forhalde seg til no når så mange mistar jobben sin og er på utkikk etter nye arbeidsmoglegheiter. Min modell har også på seg ein kjeledress, som er typisk for t.d. folk i oljebransjen, som no er veldig utsatt.

C. Tredje bilde er for en artikkel om skateparken, og om det positive tilbudet.

skateboard

Eg har valgt dette bildet fordi eg synest det viser at å skate ikkje berre er for gutar, skating er for alle, alle aldrar og det er same kva kjønn. Sjølv om dette bildet ikkje er tatt i ein skatepark, synes eg det får fram poenget. MEN eg skulle gjerne vore meir heldig med været og kanskje fått litt sol, eller i det minste meir varme i bildet.

D. Det fjerde skal støtte opp under det å få unge til å stemme i valget.

ungdom_valg

Dette bildet skal vise engasjement for valget, der ein ser ei ung kvinne klar til å gå inn på rådhuset med eit valkort i handa. Eg valgte dette bildet foreg synest det gjer nettopp dette, og det får fram kvar ho er og at ho er glad/engasjert.

PS: Alle bilda er utan noko form for redigering, (utanom litt beskjæring).

2 thoughts on “FOTO – oppgåve del 2

  1. Synes du har utført oppgaven veldig bra og likte spesielt godt bilde du hadde tatt i forhold til byggeskikken i området. Er det en ting jeg skal si du kunne gjort bedre så er det å kanskje ta bilde av selve skateparken til artikkelen om den. :)

  2. Fine bilder, her har du gjort en god jobb. har bare to ting å påpeke. NAV bildet ditt er litt mørkt, så her kunne du prøvd å fått det litt lysere, og på det siste bildet ditt kunne du prøvd med litt mindre blenderåpning for å få både logo og person i fokus. Ellers flott arbeid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>