Teori – Retorikk

WWFLUNGS

(http://adsoftheworld.com/sites/default/files/styles/media_retina/public/images/WWFLUNGS.jpg?itok=YuWnXcpm)

Denotasjon

Vi ser et naturlandskap med trær, elver og åpen mark. Vi kan og se at deler av skogen mangler. Der skogen mangler ser vi biler, mennesker og felte trær. Nederst til høyre på bildet ser vi en logo av en panda med bokstavene wwf. Til venstre fro logoen ser vi ordene «Before its too late. wwf.org».

Konnotasjon

På bildet ser vi en skog som er delvis kuttet ned. De to samlingene av trær vi ser på bildet er formet som lunger. Du kan da assosiere med at hvis vi kutter ned skogen så forsvinner oksygen/liv.

Bildet viser altså at hvis vi fjerner trærne, så fjerner vi også oss selv og andre.

Dokumentarisk effekt

Bildet viser at regnskogen har blitt mindre, på bildet så mangler en liten bit av høyrelungen som viser at dette er noe som skjer nå, at mer og mer skog blir fjernet. Der trærne også var er brunt og «dødt».

Retorisk nærvær

Dette bildet har et retorisk nærvær fordi vi har alle lunger og vi har alle oppfattet skaden med å kutte ned regnskogen.

Og me forstår at me bur på jorda og konsekvensane av å øydelegge naturen.

Retorisk realisme

Ikonisk realisme:

Den ikoniskerealismen fins godt i bildet, det ser ut som en avbildning av regnskogen.

Indeksikalske realisme:

Den indeksikalskerealismen er også stor siden det er en avbildning av regnskogen som mest sansynlig er redigert i etterkant.

Retorisk umiddelbarhet

Vi umiddelbart oppfatter hva vi ser, vi ser trær som er formet som lunger som holder på å forsvinne, dette sammenligner vi så med død. Slikt er brukt i anti-røykreklamer og lignende.

Retorisk fortetning

Bildets fortetning er at det skal se moderne og ekte ut, men skal fortsatt få frem budskapet sitt som handler om at når vi kutter regnskogen så kutter vi også liv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *