Lyd: Øvingsoppgave

Denne øvingsoppgaven bestod av tre deler. Første del var å bruke lovlig og gratis musikk for å demonstrere klipping og inn- og uttoning av lydspor. Jeg brukte Razor Tool til å klippe ut et lite utdrag av musikken og fade-knappene som ligger på selve sporet i tidslinja. Deretter la jeg til metadata og eksporterte sporet som en mp3 med 160 kilobiters detaljrikdom.

2

 

Andre del gikk ut på å spille inn et enkelkanalsspor av en valgfri tekst og bruke forbedringsverktøy. Her brukte jeg kompressor, støyfjerner og en grafisk EQ. Kompressoren gjorde underverker, men støyfjerning og EQ opplevdes litt overflødig da jeg brukte en ganske god mikrofon. Sporet ble eksportert som et 128 kilobits monospor.


3

Oppgavens tredje del dreide seg om å sette disse to sporene sammen slik at talesporet kom tydelig frem. Her måtte jeg dempe musikken mer enn jeg hadde ønsket fordi det også var tydelig tale i musikken. Jeg stilte også om kompressoren slik at den var litt mer aggressiv. Dette lot meg ha litt mer volum i musikken.

4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>