MID131 – Analyse av multimedianettsted – Håvard Bjørnerem

Når du er på en nettside får du mange inntrykk. Det er bilder, tekst, videoer og animasjoner overalt, men samtidig på et og samme sted. Når vi ser slike sammensetninger i det daglige liv kan vi lett bli forvirret siden statiske og dynamiske medier ofte trenger to helt forskjellige tanker fra deg. Så om du først skal blande så mange forskjellige inntrykk og medier, må du klare å gjøre det perfekt for å få frem budskapet uten støy, akkurat slik du vil ha det. Noen som er flinke på dette er Apple. Så om vi ser på en av deres sider kan vi se en sammensetning av medier, også kalt multimedia, som blander statisk og dynamiske medier jevnt og trutt.

 

Nettsiden:

Når vi ser på Apple sin Apple Watch nettside (http://www.apple.com/watch) kan vi se en ganske ren og godt sammensatt nettside som Apple har utviklet for å fremme sitt produkt. Apple er kjent for å ha et ganske rent design over hele banen. Design, produkt, nettsider og apper har alle det samme rene og strukturerte inntrykket. Denne nettsiden er intet unntak. Siden har en meny som er sort helt på toppen imens resten av siden er farget hvit. Det er også ingen andre farger på siden, annet enn klokkene, slik at du skal legge merke til de først. Det gjør at siden får en sterk kontrast, og at den blir skilt med harde linjer og skaper en viss form for struktur og renhet når du blar nedover. Dette gjenspeiles også i tekstene som er skrevet nedover siden, de er separert klart og tydelig fra bildene og det gjør det enklere for oss å følge med på siden og bla nedover, selv om det kommer animasjoner og flere bilder underveis. Det er også ganske lite tekst, som gjør at siden er enkel å fokusere på, du kan gjerne lese teksten og veksle fra den til bildene uten å miste helt kontroll over hvor du var når du stoppet å lese. Siden blir enklere å fokusere på og mer konkret slik, og det er noe Apple vinner på i den nymoderne multimediasatsningen på nettsider.

 

Multimediene:

De mediene som blir blandet i denne siden er for det meste bilder og animasjoner. For når du blar nedover siden flytter klokkene på seg og samler seg i grupper. Du begynner med en stor klokke og ender med 3 av de etter hvert som du scroller ned. Dette gjør at du kan følge med på at klokken blir mindre, samtidig som du leser teksten som står på klokken. Det er enkelt og strukturert. Andre medier som blir blandet inn i røra er filmer. For Apple viser ned gjennom hele nettsiden linker til filmer og klipp for å forklare hva klokka kan gjøre og så videre. De blander altså statiske tekst og bilder med dynamiske filmer og animasjoner jevnt gjennom hele nettsiden.

 

Konklusjon:

Apple har virkelig klart å gjøre noe ut av denne nettsiden og presenterer produktet sitt på en ren, strukturert og konkret måte, noe de tjener på. De klarer effektivt å blande medier inn i en multimedia-nettside, som gjør at det er enkelt for selv den mest uerfarne å få en smakebit på hva Apple har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *