MID131 – Fotografier som gjør spesielt inntrykk på meg – Foto

Oppgave 1:
Finn to bilder som gjør spesielt inntrykk på deg. Bildene skal være tatt av en annen fotograf, og det kan gjerne være tatt av en kjent fotograf og være et kjent motiv. Hvorfor gjør bildene inntrykk på deg? Med utgangspunkt i det vi snakket om i dag, hva mener du fotografen prøver å formidle eller oppnå med bildet og hvilke virkemidler har fotografen brukt for å oppnå dette når det gjelder lys, motiv og komposisjon? Publiser et blogginnlegg hvor du lenker til bildene og redegjør for spørsmålene over.

Det første bildet jeg har valgt er av Nina Burns som var deltager på programmet Americas Next Top Model sesong 20. Bildet er tatt av fotografen Lennette Newell.
Fotografiet er av modellen når hun skal representere et dyr og får oppgaven om å representere en slange når hun blir fotografert. Så det er jo egentlig modellen som skal gjennomføre motivet og ikke fotografen. Men det er jo brukt virkemidler i dette fotografiet som i alle fotografi. De har brukt lys på en måte slik at det lyser opp ansiktet og gjør bakgrunnen mørkt. Slik at det blir mer fokus på kroppen og slangen, som er hovedmotivet i bildet. De har også brukt en komposisjon der motivet blir kuttet litt av ved føttene, for å få henne til å se lengre ut og representere en slange på en enda bedre måte.
Bildet gjør inntrykk på meg fordi jeg har fulgt med på Nina sitt arbeid og hun er en talentfull modell som tar seg utrolig bra ut på bilder. Det er også et utrolig bra gjennomført og tatt bilde.

America's Next Top Model -- "The Guy Who Has a Panic Attack" - pictured: Nina Cycle 20 Photo: Lennette Newell/Pottle Productions Inc ©2013 Pottle Productions Inc. All Rights Reserved.

Bilde nummer to er av modellen Allison Harvard som også var med på programmet Americas Next Top Model der hun skal representere en følelse i form av farger. Bildet er tatt av Keith Major.
Motivet er Allison og bildet er tatt som et studioportrett, men for å få frem det fotografen vil få frem har de brukt en farge i ansiktet for å utrykke følelser og lys for å fokusere på ansiktet samt en komposisjon som gjør at det er mest fokus på ansiktet og halsen til modellen.

antm_allison07_keith_major

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *