Øvingsoppgaver – MID – havardbj

Når jeg kom på skolen på torsdag (fordi jeg tok lappen på onsdag, yolo) fikk jeg beskjed om å gjøre noen øvingsoppgaver for å lære litt mer om digitale verktøy. Jeg skulle lage en Twitter, Evernote, Diigo, Google +, WordPress og Midomo-konto og utforske disse digitale læringsverktøyene.

Det første som skjedde var at nettleseren frøs og jeg fikk opp denne beskjeden.Skjermbilde 2015-09-01 kl. 18.38.03Well played, Google. Well played.

Når jeg merka at Google og jeg delte de samme følelsene var jeg klar for å ta denne oppgaven på strak arm med min beste venn Google.

Så jeg begynte med oppgave 1, og selv om jeg allerede hadde en Twitter-konto bestemte jeg meg for at den delte litt not-that-cool-for-school-information så jeg lagde en ny. Denne ga jeg navnet havardbyeah fordi havardbj var opptatt. Jeg publiserte et par poster på mikrobloggnettstedet for å se hvordan det funket, der jeg utrykte misnøye med hvordan ovnen på hybelen min fungerte (eller ikke fungerte…).

Jeg utrykte også misnøye med at brukernavnet mitt var tatt, men det nye er enda kulere!
Jeg utrykte også misnøye med at brukernavnet mitt var tatt, men det nye er enda kulere!

Jeg oppdaterte også min bio og satte et profilbilde for å skape et sosialt nettverk.

Selvom en advarsel fra twitter bestemte seg for at panna mi var stygg, bestemte jeg meg for å inkludere det i bloggen min!
Selvom en advarsel fra twitter bestemte seg for at panna mi var stygg, bestemte jeg meg for å inkludere det i bloggen min!

Etter at twitter hadde stjelt litt oppmerksomhet fra meg litt for lenge, måtte jeg gå videre til evernote.

Jeg skjønner ingenting

Jeg skjønner ingenting og hvorfor er logoen deres en elefant?Skjermbilde 2015-09-01 kl. 19.19.58
We may never know…

Etter det skulle vi velge et sosialt nettverk med læringsverdi som vi skulle begynne å bruke, så jeg valgte Diigo, fordi det var øverst på listen. Hos Diigo kom jeg til en shady side med lite grafiske elementer. Jeg skulle velge bilder av noen fjell then I was ready to go!

Jeg skjønner fortsatt ingenting.
Jeg skjønner fortsatt ingenting.

Oppgave 1 var en ganske wild ride, så nå gjør vi oss klar for Oppgave 2!

Jeg opprettet en google+ konto med min helt egne personlige e-mail adresse jeg fikk av Høgskulen i Volda: havardbj@ga.hivolda.no

Der satte jeg opp en mail-konto, meldte meg inn i google+-gruppen til klassen og gjett hva? Der fant jeg Hedda!

Se så søt hun er!
Se så søt hun er!

Jeg la henne til i «Student»-kretsen min slik at jeg kan skille familie og venner. Det er en ganske viktig feature med Google+!

Jeg utforsket selvfølgelig litt videre og sjekket hvilke apper jeg kunne få bruk for, slik som Google Mail, Docs, Drive og Translate. Skjermbilde 2015-09-01 kl. 19.32.46

Etter en fin introduksjon til Google+ tenkte jeg, Hedda, Sivert og Emil at vi skulle samles i en krets og fullføre oppgave 3, med litt «lættise» innblikk for å teste ut den fantastiske samskriveprogrammet til Google.

Whoooa, disaster alert!
Whoooa, disaster alert!

Selv om det var et par «lættise» punkter fikk vi en idé av hva programmet kan brukes til, yay google!

Så til slutt til oppgave 4, jeg og hedda tenkte vi skulle ta dette litt mer seriøst og følge oppgaveteksten denne gangen, hehe. Så vi registrerte oss på mindomo og gikk forbi en del siden med det einstein-dyret slik at vi kunne lage et tankekart om hvordan elever på VGS kan bruke nettet til å skrive en fin PTF-oppgave e.l.

wooow, intelektuelt!
wooow, intelektuelt!

Dritkult tankekart av DJhedz og havardbyeah, om jeg skal si det selv 😉

Poenget med denne posten er at noen ganger byr livet på sitroner, og when life gives you lemons så lager du dødsmange kontoer på forskjellige nettsider slik at du kan bli den idéelle student. Jeg er vel ikke han, men jeg prøver.

Stay tuned, for om 1-2 måneder må jeg skrive enda en post om hvordan jeg har brukt disse nettstedene til å utvikle meg som MID-student. Kanskje det blir lættis, kanskje det blir litt mindre lættis. Vi får bare se hva lærerne syns først ;-))

Vi blogges da!
Nuss fra Håvard aka. havardbyeah <3

 

 

 

 

Én kommentar til «Øvingsoppgaver – MID – havardbj»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *