Category Archives: Design

Logodesign, redone part 2

 

 

Logo 1

 

Jeg har tatt å forbedret skissene fra i forrige uke i Illustrator denne gangen for å vise et utgangspunkt jeg kan jobbe videre med når vi starter i bruken av programvaren senere i måneden. Dette er kameraskissen fra forrige gang, denne fikk jeg best tilbakemelding på og som passet bra inn som fotograf. Jeg har tatt et gammelt analogt kamera som inspirasjon for tegningen. Jeg tenkte først å bruke et moderne speilreflekskamera, men jeg har ikke helt ferdighetene til å tegne et slikt kamera. Slik som skissen er nå, synes jeg at det ikke er vits i å bruke andre farger enn hvitt, grått og svart. Fonten jeg har brukt er Georigia.

 

 

 

Logo 2


Dette er skissen som jeg tok utgangspunkt i en gammel filmklipper som jeg har blandt fotoutstyret mitt. Den er et greit utgangspunkt å jobbe videre med, siden den er ikke helt riktig i formen. Her har jeg gjort logoen mer brukbar innenfor et større medieprosjekt istedenfor kun fotografering. Fonten jeg har bruk her skal ikke være med i det ferdige prosjektet, og er kun til illustrasjon.

 

Grafisk Redesign: Trondhjems Cowboygryte

Vi fikk et arbeidskrav om å lage et nytt design til et utvalgt produkt i forrige ukes designtime. Ut av de tre produktene som vi kunne velge mellom, valgte jeg Trondhjems Cowboygryte.

Aller først vil jeg si at designet på boksen er nesten identisk på alle Trondhjem sine produkter, der de har et fast fargeoppsett, samme font, samme løgnaktige bilde av hvordan boksematen blir seende ut etter oppvarming, osv…

http://www.trondhjems.no/index.php?mapping=9&id=13112&produkt=Trondhjems%20Cowboygryte%20med%20p%F8lser%20og%20bacon

I designet på boksen (kan ses i linken over), er det veldig lite som sier cowboy, wild west, indianer eller noe som har med navnet å gjøre generelt. Derfor har jeg tenkt at designet skal se en del annerledes enn hvordan det ser ut i dag. Det som også kan spørres er hvilken målgruppe boksematen har. Min mening er at dagens målgruppe er menn, 40-60, hardtarbeidene eller storviltjegere i Hedemark/Oppland.

I oppgaven skal vi ha følgende målgruppe:
“Menn og kvinner, alder 20 til 30 år, Høyskole/Universitetstudenter som bor i hybel og på et mindre tettsted/by.

Skisse 1

skisse 1

Her er en skisse av det tenkte designet i boksform. Her er designets form byttet drastisk ut. Boksen har et cowboy/vill vest-tema med tydelige assosiasjoner for hva navnet på maten er. Pistolrøyken fra revolerene legger seg som et teppe under “Trondhjems Cowboygryte”.

Farger:
Cowboy: Grønn, Brun, Oransje og Blå
Bakgrunn og hest: Ørkenfarger, gjerne med hovedvekt på gul, oransje og røde farger
Tekst: Den samme røde logoen, men med en annen og mer “tidsbestemt” font for cowboytiden, gjerne en font fra Viktoriansk tid.

skisse 2

Her er et annet forslag på design på boksen. Litt usikker på hvor logo og liknende skal så, og er derfor ikke ført opp. Alle skissene har samme fargegrunnlag som gitt i skissen over. Jeg tenker at logoen er over gutta som har “showdown” i ørkenen, med beskrivelsen “Kraftkost for cowboyer og andre tøffinger siden 1887”

 

skisse 3

Siste skisse er litt mer detaljert og har et litt annet perspektiv. Her ser vi to cowboyer som ahr slått leir og skal lage mat, med andre ord en “Cowboygryte” før mørket synker alt for mye på. Med disse skissene så tror jeg at målgruppen som er gitt i oppgaven vil finne maten mer attraktiv. Både at produktnavn og design passer sammen, men også at designet i sin helhet får seg en real overhaling enkelt og greit.

Darkthrone - Hate Them (2003)

Grafisk design!

Vi skal bringe tre eksempler på grafisk design til vår neste designtime. Her er mine tre utvalgte:

Darkthrone - Hate Them (2003)

Darkthrone – Hate Them (2003), Designer Martin Kvamme

Mitt favoritt black-metal band og en av mine favoritt coveralbum som jeg vet om. Det første du ser er logoen som skiller seg ut fra bakgrunnen grunnet den sterke kontrasten. Videre faller bilkket ned på albumtittelen, før en ser rundt detaljene på coveret. Fargene er valgt siden de passer genren godt, det skal være minimalistisk og fryktingivende i utformingen. Den enkle svarte bakgrunnen med fire forskjellige sagblader som eneste elementer, gjør designet ganske luftig og enkelt å oppfatte/se på. Det som ikke er så lett å se er fonten som bandnavnet er skrevet i, den er ganske skurrete og radikal i utformingen. Alt i alt er dette ett design jeg liker svært godt grunnet enkelheten og den tøffe stilen designet er bygget opp på.

Police brutality sign, Designer ukjent

Jeg aner ikke om dette skiltet finnes eller om det er oppspinn, men det er veldig treffende. Det er enkelt og bygger på den tradisjonelle trafikkskiltformen. Du oppfatter først politimannen som slenger kølla mot en person. Mer enn dette er det ikke som er i designet, bortsett fra trekanten rundt. Fargene bygger på en sterk og oppmerksom kontrast som fanger blikket. Siden den er laget på et trafikkskilt, passer det bra. Slike skilt er laget for å fange oppmerksomhet og varsler om fare og i dette tilfellet politivold. Fargene er sterke og ofte kombinert med vold, slik at hele designet passer i en bra pakke. Samtidig er det enkelt komponert (har en forsmak for minimalisme og funksjonalitet)

Christiansands Bryggeri, Design CB

Et veldig greit og detaljerikt design som er passende øl fra det glade sørland. Du ser først ølens logo, hovedsaklig CB på den røde bakgrunnen før blikket ledes ned mot underteksten. Fargene er rolige og lyse, noe som spiller på friskhet og glede(?). Disse fargene er nok valgt på grunn av at det skal kanskje skille seg litt ut fra de andre øltypene i butikken, det er få ølbokser som ser ut slik som denne. Det er del objekter og tegn på boksen, men ikke så mange at det påvirker luften og lesbarheten i den grad, mange av detaljene er inngravert i boksen. Fonten er en standard og lett leselig font som bærer et litt gammeldags preg, det virker som at de vil fremheve at CB er ett gammelt bryggeri. Når man ser den i butikken stikker den seg litt ut fra de andre store ølmerkene grunnet det lyse og vennlige designet. Sånn sett kombinerer boksen ett enkelt og detaljert designoppsett som passer bra.