Monthly Archives: August 2013

Introduksjon i fotofaget

Kamera….Gå!

I vår første time i fotofaget som vi skal ha før jul, fikk vi i oppgave å danne grupper på tre og ta et bilde hver. Temaet var fellesskap. Vi fikk samtidig 15 minutter på oss til å skyte et bilde som beskrev noe med fellesskap. Vi dro med oss kameraene ut for å jage etter motiver. Etter 2 minutter fikk jeg en god ide og brøyt ut av gruppa. Kanskje ikke ideelt, men får jeg en ide eller kreativ tanke må jeg få den ut.

 

DSC_0037

Kasse, type post
Det endte med denne hvit og slitne postkassen. På den er det 5 navn. Disse personene bor mest sannsynlig sammen i et bokollektiv og deler post, brev, aviser og andre private forsendinger fra inn og utland. Det var tanken, å kunne si noe med fellesskap ut ifra postkassen. Det gikk ikke helt. Bildet er først og fremst dårlig komponert. Det er en postkassse i kanten av bildet, en Skoda i bakgrunnen og et flatt lys som gjør bildet lite spenstig. Det rustne gjerdet i bakgrunnen sier også det klin motsatte av fellesskap i mitt perspektiv. Med andre ord ikke noe bra bilde, men tanken er god. Så lenge du har en tanke og kan begrunne hva tanken går ut på og hva budskapet rundt bildet er, har du en start. Men det krever også at publikumet kan se det samme (noe som ikke er like lett) som du ser.  Bortsett fra dette har jeg fått en god start og motivasjon til å jobbe videre med fotografering og forståelse rundt komposisjon, lysbruk og fototekniske instilliger.

 

 

Digitale hjelpemidler

Twitterfugl

Bird,bird,bird, bird is the word…

Twitter, Flickr, Google+ osv…

Nytt skoleår og allerede her lærerene gitt oss ordre om å virkelig integrere seg i de sosiale mediene. Digitale plattformer som jeg har holdt meg unna (uten grunn egentlig) som Twitter, Google+, Evernote og WordPress-blogg blir pensum og skal brukes flittig i skolearbeidet. Tro det eller ei, dette setter jeg pris! Nysgjerringhet, deltagelse på teh interwebs og gjengi andre publisasjoner i mitt eget arbeid blir en del av studiehverdagen. Bra det er mye drittvær her i Volda slik at du kan bruke tiden inne på dype twittersøk eller skaffe seg ny kunnskap via video-tutorials.

Sosiale medier på timeplanen

Vi har faktisk et fag, Digital Plattform hvor vi utformer bloggen vår, både grafisk og teoretisk for og si det sånn, via legge til nytt design, publisere nye blogginlegg fra oppgaver, inspirasjon og publiseringer fra “the old boys” som virkelig veit hva de snakker om. Alt for at vi skal kunne jobbe og forstå den digitale medierevolusjonen vi på alvor blir kastet ut i. Mest sannsynligvis vil alle av oss som studere faget ende opp i en bransje omgitt av sosiale medier og en uendelig informasjonflow som ingen ser enden på.