Personlig Logodesign

Vi skal lage en logo i denne ukes designtimer. Jeg har tatt utgangspunkt i en fotoblogg eller fotoportefølje, samtidig at den kan kunne brukes her på bloggen. Siden jeg har en forkjærlighet for fotografi og det som omhandler bilder og video har jeg laget tre skisser som jeg føler passer bra inn i det jeg skal lage.

logo 3 logo 2 logo 1

Den første har jeg brukt en gammeldags filmkutter. Den skal være svart og hvit, samt med en antikva-font. Skisse nummer to skal se ut som en filmrull som er dratt delevis ut og der har jeg navnet mitt på, f eks “Engeset Photography” som det er vist skissene her. Skisse nummer tre har jeg brukt et stilisert gammelt analogt kamera med en påmontert linse. Jeg kan tenke meg å bruke en font med tydelige seriffer, gjerne liknende Georgia eller Baskerville.

One thought on “Personlig Logodesign

 1. Silja Haddal Mork

  Hei, Jørgen! Du er flink til å teikne! Du har også ein tøff skrive-stil, skisse 1 kunne teke seg godt ut slik ho er! Ein litt annaleis logotype med skisseaktig preg og handskrift, oppjustert kontrast i Photoshop så bakgrunnen er kvit, men beholde blyantstreken – og voila! :)

  Skisse 2 er også nesten klar! Teikninga er så tøff at her er det nesten berre å digitalisere og erstatte handskrifta med evt. fontane du nemner.

  Om det er skisse 1 bør der kanskje stå film & photography eller liknande, sidan biletet refererer til film? Eller berre “Engeset”/”Jørgen Engeset” om du ikkje vil binde deg til eitt fag.

  Blir spennande å sjå korleis du utviklar dette i skissestadie 2, og kva som skjer når vi jobbar i Adobe-programma seinare i haust. Keep up the good work! :-) S

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *