Darkthrone - Hate Them (2003)

Grafisk design!

Vi skal bringe tre eksempler på grafisk design til vår neste designtime. Her er mine tre utvalgte:

Darkthrone - Hate Them (2003)

Darkthrone – Hate Them (2003), Designer Martin Kvamme

Mitt favoritt black-metal band og en av mine favoritt coveralbum som jeg vet om. Det første du ser er logoen som skiller seg ut fra bakgrunnen grunnet den sterke kontrasten. Videre faller bilkket ned på albumtittelen, før en ser rundt detaljene på coveret. Fargene er valgt siden de passer genren godt, det skal være minimalistisk og fryktingivende i utformingen. Den enkle svarte bakgrunnen med fire forskjellige sagblader som eneste elementer, gjør designet ganske luftig og enkelt å oppfatte/se på. Det som ikke er så lett å se er fonten som bandnavnet er skrevet i, den er ganske skurrete og radikal i utformingen. Alt i alt er dette ett design jeg liker svært godt grunnet enkelheten og den tøffe stilen designet er bygget opp på.

Police brutality sign, Designer ukjent

Jeg aner ikke om dette skiltet finnes eller om det er oppspinn, men det er veldig treffende. Det er enkelt og bygger på den tradisjonelle trafikkskiltformen. Du oppfatter først politimannen som slenger kølla mot en person. Mer enn dette er det ikke som er i designet, bortsett fra trekanten rundt. Fargene bygger på en sterk og oppmerksom kontrast som fanger blikket. Siden den er laget på et trafikkskilt, passer det bra. Slike skilt er laget for å fange oppmerksomhet og varsler om fare og i dette tilfellet politivold. Fargene er sterke og ofte kombinert med vold, slik at hele designet passer i en bra pakke. Samtidig er det enkelt komponert (har en forsmak for minimalisme og funksjonalitet)

Christiansands Bryggeri, Design CB

Et veldig greit og detaljerikt design som er passende øl fra det glade sørland. Du ser først ølens logo, hovedsaklig CB på den røde bakgrunnen før blikket ledes ned mot underteksten. Fargene er rolige og lyse, noe som spiller på friskhet og glede(?). Disse fargene er nok valgt på grunn av at det skal kanskje skille seg litt ut fra de andre øltypene i butikken, det er få ølbokser som ser ut slik som denne. Det er del objekter og tegn på boksen, men ikke så mange at det påvirker luften og lesbarheten i den grad, mange av detaljene er inngravert i boksen. Fonten er en standard og lett leselig font som bærer et litt gammeldags preg, det virker som at de vil fremheve at CB er ett gammelt bryggeri. Når man ser den i butikken stikker den seg litt ut fra de andre store ølmerkene grunnet det lyse og vennlige designet. Sånn sett kombinerer boksen ett enkelt og detaljert designoppsett som passer bra.

 

 

 

One thought on “Grafisk design!

 1. Silja Haddal Mork

  Hei, Jørgen!

  Her har du skrive ei særs god analyse av alle tre produkta, dette lovar godt for hausten! :-)

  Interessant at Darkthrone-logoen er så vanskeleg å lese, men likevel ser ut til å fungere – kanskje er den veldig gjenkjenneleg for fansen? Det finst mykje god design innanfor black metal, fint at du valde eit slikt eksempel. Du vil kanskje like designa til Vaughan Oliver som designa for 4AD – blant anna er nokre cover for Pixies (ikkje metal) litt i denne dramatiske stilen og mykje i svart-kvitt!

  Interessant at du i timen i går sa at du no ikkje trur du likar det ølmerke-designet så godt som då du skreiv bloggen. Når ein har brukt tid på å analysere noko kan gjerne vår personlege meining forandre seg.

  Politivaldskiltet er så enkelt i si visuelle form – men med slik ein sterk og lettoppfatteleg bodskap!

  Alt i alt, godt arbeid, Jørgen.

  S

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *