1/1600, f/14, ISO 100 
Brennvidde 70mm

Arbeidskrav Foto: Del 3

Ny uke, nytt arbeidskrav i fotofaget. Oppgavene gikk på mye av det samme, bare nå skulle det benyttes både brennvidde, dybdeskarphet, lukkertid og ISO. Alle bildene skulle tenkes igjennom med alt vi har lært å langt. Her er oppgavene og mine svar på de:

Oppgave 1
Ta to forskjellige bilder av samme person eller personer, der du bruker forskjellig brennvidde til å endre meningen i bildet.

 

1/2000, f/2.2, ISO 200

1/2000, f/2.2, ISO 200

1/1000, f/5,6, ISO 125

1/1000, f/5,6, ISO 125

Her har jeg i det første bildet fokusert kun på Jens og Håkon sine ansikter, slik at det ser ut som at de har lik høyde og er like høy (50mm). I det andre bildet er er brennvidden helt annerledes, her er den 23mm og her ser man klart at Jens er mye høyere enn Håkon og må stå på steiner for å bli like høy.

 

Oppgave 2
Ta to forskjellige bilder av samme valgfrie motiv, der du bruker forskjellig brennvidde til å endre meningen i bildet.

 

1/125, f/1,8, ISO 200 Brennvidde 50mm

13″, f/22, ISO 200
Brennvidde 22mm

1/125, f/1,8, ISO 200

1/125, f/1,8, ISO 200, Brennvidde 50mm

Her har jeg vært inne i Rosethorntunnelen for å endre på brennvidde og lukkertid for å skifte mening. I det første bildet er brennvidden 22mm og en får et overbilkk over den parkerte bilen og trafikken på veien. Det var faktisk ganske mange biler på veien da. På det andre bildet er brennvidden 50 mm og og her virker det ikke som at det er veldig mye trafikk, selv om en bil kjører forbi på siden.

 

Oppgave 3

Ta tre forskjellige bilder med tre forskjellige tema der du uttrykker deg kunstnerisk og med hovedformål å skape et estetisk uttrykk. Tema for bildene skal være “kontraster”, “som i et speil” og “linjer”. 

Linjer

1/125, f/1,6, ISO 200

1/125, f/1,6, ISO 200

Her har jeg tatt bilde av langstripa inne i Rosethorntunnelen. Her leder lyset og den gule varselstripa veien innover i tunnelen. Jeg har også brukt manuel fokus slik at jeg har fått stripen på midten av veien i fokus mens lyset i taket uskarpt og ute av fokuset. Dermed har man fått en effekt av et forsvinnende punkt innover i bildet.


Kontraster

 

1/1600, f/1,8, ISO 100 Brennvidde 50mm

1/1600, f/1,8, ISO 100
Brennvidde 50mm

Her har jeg tenkt enkelt, jeg har satt en blå flaske på det grønne gresset utenfor BK-huset. Gresset var fremdeles ganske grønt og passer fint til i overgangen fra flaska. Samtidig kaster skyggen fra flaska en fin skygge utover bildet, slik at noe av luften i bildet forsvinner.

Som i et speil

 

1/1600, f/14, ISO 100 Brennvidde 70mm

1/1600, f/14, ISO 100
Brennvidde 70mm

Nede ved kaia oppdaga jeg ei vannpytt som reflekterte solyset i ansiktet mitt. Jeg tok et bilde av vannpytten og sola. Bildet er IKKE svart/hvitt, det er blenderen og den lange lukkertiden som gjør at bildet er blitt så mørkt. Den understreker bare effekten av at vannpytten fungerer som et speil og reflekterer sollyset.

 

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Arbeidskrav Foto: Del 3

 1. Isabel Drevik

  Utrolig bra jobba 😀 Bra besvarelse på alle bildene, likte spesielt godt besvarelsen på portrettoppgaven! Komisk og kreativ løsning 😀 Skal jeg gi litt kritikk, så er kanskje bildet som svarer på oppgaven “Linjer”, litt kornete. Men ellers veldig bra, bra jobba!

  Reply
 2. Kim Tvedt

  Kule bilder, mann. Likte bilde meget godt, veldig bra at du har dratt med litt humor inn i det (tenke då på det fyrste bildet). Bilda i tunnelen e veldig bra bilde, sjøl om det hadde vore bedre å hatt bilde nr 2 i oppgåve 2 uten den bilen ved siden av din, for å få fram meininga skikkelig. Men alt i alt, solid gjennomført. Smuud!:)

  Reply
 3. Live Sveva

  Hei Jørgen! Sykt fine bilder du har tatt. Syns de svarer veldig godt på oppgavene. Liker spesielt bildet som handler om speil – veldig kreativt og fint! Du er flink 😀

  Reply
 4. Torgeir Lindblad

  Supert jobbet! Liker bildene dine veldig godt! Har lyst til å kommentere bilde “linjer” Fint komponert og liker dybden i bildet veldig godt! Kanksje det er litt i mørkeste laget? Men alt i alt awesome!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *