Arbeidsoppgave 2:Sosiale mediar

Oppgaveteksten:
Velg et sosialt mediet du bruker
gjør en kort beskrivelse: innhold,funksjon,mulighet
diskuter positive og negative sider og deegne opplevelse ved bruk av nettsamfunnet
skriv en kort historie,personlig eller informati ved om det sosiale mediet du har valgt
finn bildet som kan illustrere din historier(lovlig bilde)

Jeg valgte å skrive om facebook, for det er det sosiale nettverket jeg er mest kjent med.

De som har vært lenge på facebook, og de som har vært på facebook fra 2004 er godt kjent med funksjonene den har å tilby. Det er ikke nødvendigvis sånn at din sjef alltid må se dine festbilder og da kan få sparken for det, som mange myter har sagt, hvis man vet å bruke facebook på en riktig måte.

Facebook er en sosial nettside hvor man kan legge ut bilder, tekster, dele spillelister, invitere på fester/arrangement og ha kontakt med mennesker i nærmiljøet og resten av verden.

Noen bruker det kun for å holde kontakt med gamle kjente, mens andre utnytter dens muligheter fult ut. De fleste bedrifter reklamerer seg på facebook, rett og slett fordi siden er så godt brukt. Sånn sett kan facebook brukes til både privat og bedrift. Man kan følge kjente eller kjendiser. Det mest spennende funksjon, er delingen den tilbyr og at man kan komme i kontakt med resten av verden. Men på den andre siden, så er funksjonen å dele dine “venner” i grupper også mist like viktig. Opprett en gruppe for kun dine arbeidskollegaer som slipper å se pinlige bilder. Legg til familie på en spesiell gruppe og del alle baby bildene der. Klikk en stjerne for kjæresten, exen eller andre du vil følge ekstra godt nøye med er noen av den funksjonen som gjør facebook mye mer brukervennlig.

 
Diskuter positive og negative sider og deegne opplevelse ved bruk av nettsamfunnet
Det positive med facebook er måten verden har blitt mindre på. Vi har lettere tilgang på alt, og brevet som kanskje tok flere måneder å bli send på før, blir sendt på noen minutter nå. Facebook kan også være positivt for de som ikke tør å vise seg frem, snakke og stikke seg ut i virkeligheten, bak en skjerm kan de sjenerte også få si sine meninger.
Det er også utrolig hvordan facebook har gjort oss samlet som et land, noe vi ser etter 22 juli. Oppdatering på hva som har skjedd, trøst og diskusjon og også avtaler om møter.
Samtidig kan det føre menneskene fra hverandre. Det kan være problem for dem som ikke har facebook eller tilgang i skolemessige og jobb sammenheng, når mye av informasjonen skjer på facebook. En annen negativ ting er at mobbing er lettere, stjeling av bilder, identitet og slik for de som ikke vet hvordan å bruke facebook funksjonen riktig; kan få sparken hvis de skriver noe upassende.
finn bildet som kan illustree din historier Min opplevelse av facebook. Jeg var nok ikke en av de sterkeste motstandere av facebook, men jeg har aldri følt behov for å oppretteprofil. Grunner kan være meget, litt fordi jeg ikke så vitsen, litt fordi jeg var opptatt av andre ting og litt fordi jeg egentlig aldri følte presset på meg. Før den magiske dagen.
Jeg satt på skolen med mine medelever, mens læreren underviste en vanlig Norsktime på en onsdag. Jeg husker ikke sammenhengen, men plutselig spurte ho om hvem som hadde facebook. Da var det alle som tok opp hånden, bortsett fra en person. En person som enda ikke opprettet profil på den populære siden.
Etter mange timer med bentenkelses tid, opprettet jeg facebook 20. September.2010.
Min opplevelse startet med at jeg deltok i forskjellige grupper, forfulgte forskjellige folk, men ikke minst, det var lettere å holde kontakt med alle fra klassen, og alle fra andre steder i verden.

 

Hand over keyboard

Bilde hentet fra: http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=search&w=1&txt=computer&p=2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>