Fotooppgave 5

Portrett og gatefoto
I denne fototoppgaven fikk vi i oppgave å ta to portretter med naturlig lys og fire bilder i gatefoto sjangeren.

IMG_5848

 

Når jeg tok dette bildet av Shervin valgte jeg å plassere han med tanke på det gylne snitt og komposisjonen. Selv om han tar opp mye av plassen på venstre side blir det ikke for mye tyngde på den siden av bilde og gjør at det blir usymmetrisk. Jeg ville også få frem den glade og livlige personligheten hans i bildet, samtidig som jeg fikk frem de fine høstfargene i bakgrunnen.

ISO 200     F1.8      1/400

 

 

 

IMG_5953Når jeg tok dette portrettbildet av Jakob  plasserte jeg han etter det gylne snitt slik at at automatisk er han vi legger merke til først. Når bildet ble tatt begynte det og bli litt mørkt ute og det regnet litt. Stemningen var derfor litt på samme måte, noe man ser litt i bakgrunnen.

ISO 100      F1.8      1/250

 

IMG_5803

 

ISO 200      F1.8      1/320                                                
Disse personene gikk forbi da jeg tok bildet noe jeg trodde ødela, men det viste seg at de faktisk gjorde bildet mye bedre. Bede er bygget opp av linjer som drar oss innover i bildet både ved fortauet og beinet til personen. Bildet viser gatelivet og passer i sjangeren til gatefoto.

 

 

 

 

IMG_5908

 

ISO 100      F1.8      1/320
I dette bildet har jeg valgt å ta bilde av et sykkelstativ i sentrum. Her er det også linjer som beveger oss rundt i bildet og gjør det spennende.

 

 

 

 

 

IMG_5839                                                

ISO 200      F1.8      1/400
Her har jeg tatt bilde av tagging  og plassert til ca i blikkfanget. Man ser kanskje den grå klossen forrest i bildet og deretter blir dratt opp til skriften.

 

 

 

 

 

IMG_5819

 

ISO 200      F1.8      1/320
I dette bildet har jeg prøve å vise hvordan det ser ut når det drives med gatearbeid i gatene. I bildet er stolen plassert i det gylne snitt og er blikkfanget i bildet. Her i fra blir vi dratt innover i bildet og innover i gata.

 

 

 

 

 

4 thoughts on Fotooppgave 5

  1. Veldig kule bilder! Liker veldig godt aløe ggatebildene og stilen på de. Spesielt likte jeg bildet med føttene ! Kault !

    Reply
  2. Hei, veldig fine bilder, Karina. Meget gode gatefoto bilder. Lika stilen og syns du he naila oppgåva bra ej. Fortsett slik, gode greier :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>