Fotooppgave 6

Portrettbilder i studio

Denne fotooppgaven gikk ut på å ta fire portrettbilder i studio, med fire forskjellige lyssettinger.

DSC_0052

 

Når jeg tok dette bildet ville jeg ha litt harde skygger, derfor hadde jeg en softbox som lyste opp bakfra og en blitz fra venstresiden. Jeg ville ikke at uttrykket i bildet skulle bli for hardt, derfor brukte jeg en reflektor forran på høyresiden til å lyse opp ansiktet.

 

Nikon D80
40mm
1/125
f/22
ISO 100

 

 

portrett

På dette bildet ville jeg skape et ikke alt for hardt uttrykk. Derfor har jeg hatt en softbox på høyresiden i ca 45 grader i forhold til modellen. Jeg har også hatt en reflektor på venstresiden for å ikke få for harde skygger i ansiktet.

46mm
1/60
f/22
ISO 100

 

Edel10

Her har jeg gjort som på det første bildet, å plasset en softbox bak Edel. På dette bildet ville jeg ha litt harde skygger, derfor har jeg ikke brukt en ekstra blitz som på det første bildet, men bare brukt en reflektor forfra.

50mm
1/60
f/22
ISO 100

Edel9

 

 

Her har jeg kun brukt en blitz fra venstre siden for å kun lyse opp ansiktet til Edel. Dette skaper et hardt uttrykk som passer til uttrykket i ansiktet hennes.

44mm
1/60
f/2.8
ISO 100@

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>