MID128 – Godt og dårlig webdesign

Finn en nettside du synest har ”godt” design, og en som du synest har ”dårlig design” og skriv om hvorfor du synest det er godt/dårleg design.

Godt design: Link Opperman er det desgin firma som jobber med film og design og siden består av arbeid de har gjort. Det første man seg er en film de har laget for alkohol typen Irish True. Dette kan kanskje være litt forvirrende i starten og kanskje ødelegge litt for å skjønner hvem som eier siden. Men etter som du skroller nedover kommer det frem tekst som forteller hvem Opperman er. Målgruppen til Opperman er nok ikke de helt vanlige og “straighte” folka. Jeg tenker mer at de lager design og reklame for merker og folk som er litt mer cutting edge, og vil ha litt mer dramatisk og spennende design og reklamer. Jeg mener dette er en god nettsiden, med et godt design da jeg syns det er lett å finner frem.  Siden er oversiktelig og du finner lett den informasjonen du trenger. Selv om det er mye som skjer på førse siden blir det ikke for mye og teksten og bildene er plassert så det blir en naturlig leselinje ettersom man skroller nedover på siden. Det har blir brukt fager som harmonerer og spiller opp under det litt mer spennende og cutting edge. De bruker få fonter som passer sammen og bilder som passer inn i “tema” og lager en god helhet på siden som jeg mener vil passe bra for målgruppen deres.

Dårlig design: Link Heaven´s Gate…. Vanskelig å si hva dette er, for her får man så utrolig mye informasjon i alle slags mulige farger, fonter og størrelser. Målgruppen til denne siden må kanskje være de som er ekstremt kristne eller ihvertfall de som tror at Jesus eller Gud en dag skal komme tilbake til Jorda og ta med seg de personene som har vært “gode”. Hvis dette er tilfelle skjønner jeg ikke helt hvorfor de har brukt alle salgs mulige sterke farger. Ihvertfall så føler jeg ikke at det er typiske farger som passer til denne målgruppen. Det er også utrolig rotete på siden og veldig vanskelig å finne den informasjonen du leter etter. De har brukt alle fargene i regnbuen for å dekorere teksten, noe som gjør at man rett og slett får vondt i hodet av å se igjennom siden. Det virker som om siden prøver å selge en slags bok og noen videoer med noen siste tips til folket, men også dette er vanskelig å forstå hva er. Navigasjonen på siden finnes ikke, det virker som om de bare tilfeldig har satt inn noen linker her og der. Dette gjør det vansklig å finne frem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>