Portrettbilder

Portrettbilder i studio og ute i naturlig lys
I timen i dag fikk vi opplæring i å bruke studio til å ta bilder. Vi skulle ta et portrettbilde  i studio og et portrettbilde med naturlig lys ute.

_14A5996Når jeg tok dette bildet i studio tenkte jeg at jeg ville ha lys på hele ansiktet til Thea slik at det ikke ble deler av ansiktet hennes som ble “borte” eller hadde for harde skygger. Blitsen står på høyreside, mens på venstre side har jeg en reflektor. Jeg hadde blitsen ovenfra slik at hun fikk skyggen fra nesa under nesa og ikke i ansiktet.

IMG_5964

Når jeg tok dette portrettbildet av Kjell brukte jeg det naturlige lyset fra sola pluss en reflektor (isoporplate). Sola kom fra venstre side og på høyre side hadde jeg reflektoren. Dette gjør at han får litt mer skygge på den venstre delen av ansiktet, men den bli likevel ikke for hard.

One thought on “Portrettbilder

  1. Hei!

    Jeg kommenterer kun bildet som ble tatt ute, da jeg var i studio når du tok det.

    Fint at du har hatt stor blender på bildet av Kjell, bakgrunnen ble også litt mer spennende med tanke på fargene og gjerdet. Reflektoren lyser opp ansiktet hans fint! Men sola sniker seg inn på venstre siden, og ødelegger litt. Jeg har heller ville tatt bildet, slik at solen ble helt bak han. Solen er litt for lavt, noe du ser på neseskygge, den er vannrett. Den skal helst peke ned :) Men ellers er det kult at “stokken” på gjerdet er på hver sin side av Kjell, det blir en slags innramming.

    Sarah :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>