Fotooppgave – Oppgave 3

Oppgave tekst:

Skjermbilde 2015-09-18 kl. 17.32.12


Bilde A – Byggeskikken i Volda

IMG_0639

På denne oppgaven var jeg litt usikker på hva jeg skulle tatt bilde av. Jeg valgte til slutt å ta bilde av NMS Gjenbruk i Ørsta siden jeg følte dette var et ganske stygt forretningsbygg. Her prøvde jeg å skjule logoen til NMS Gjenbruk siden artikkel handlet om flere bygg og ikke bare dette bygge. Derfor hadde det blitt en slags uthenging om jeg hadde inkludert logoen til bygget i bildet mitt. Det er dermed ikke sagt at folk ikke kan kjenne igjen bygget likevel. Jeg føler selv at dette bildet hadde passet bedre i en bildeserie av flere stygge byggverk enn som det eneste bildet i artikkelen.


Bilde B – Økende arbeidsledighet

Bilde 1

Her valgte jeg å ta bilde av inngangen til Nav kontoret i Ørsta. Her står den røde logoen i kontrast mot den hvite veggen på bygget. Her har jeg prøvd å forholde meg til bare tre farger i bildet så bildet blir enkelt og «fint». Begge nav logene skjærer det gyldne sitt.


Bilde C – Skateparken

Bilde 2

Her var det et naturlig valg å ta bilde av skateparken. Her tok jeg bilde av parken litt på avstand for å få frem størrelsen på parken. I forgrunnen ser du bakken med strå og du ser fjellene i bakgrunnen. Dette skaper en dybde i bildet. Det som kunne gjort bildet bedre hadde vært hvis jeg tok bildet på en dag der det var bedre vær og flere folk i parken. Dette hadde fått budskapet om at parken er viktig for samfunnet bedre frem. Det som jeg føler ikke fungerte med bildet er at det blir veldig mange farger og elementer i bildet. Dette gjør at det blir seende litt rotete ut.


Bilde D – Få unge til å bruke stemmeretten sin

Bilde 4

Til denne oppgaven valgte jeg å ta bilde av inngangen til rådhuset siden det nettopp var kommunevalg. Jeg hadde ønsket å heller ta bilde av noen ungdommer som tok i bruk stemmeretten sin, men siden jeg ikke hadde modeller eller mulighet til å ta et slik bilde, var dette den beste løsningen følte jeg. Her plasserte jeg skilte «Volda kommune» i det gyldne snitt så det raskt skulle legges merke til. Jeg har også prøvd ha så få farger som mulig i bildet.


Link til oppgave 2


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>