FOTO – FIRE AVISREPORTASJAR

Vi fekk i oppgåve å ta fire bilete til ulike reportasjar i ei lokalavis i Volda/Ørsta. Vi jobba i grupper under sjølve fotograferinga, men alle tok fire ulike bilder kvar.

Bygningsarbeid1A) Artikkelen handlar om byggeskikken i Volda, der det vert stilt spørsmål ved om nye forretningsbygg er stygge og skjemmande og øydelegger landskapet. Bør ein stille krav til at nye bygg oppførast i tradisjonell stil?

Når eg las oppgåva tenkte eg med ein gong på rådhuset i Volda. Det nye rådhuset er omringa av gamle bygg. Både samfunnshuset, kulturskulen og fleire andre bygg rundt rådhuset kunne trengt ei stor opprustning. Biletet viser i alle fall at det fortsatt er mykje bygningsarbeid på gong i dette området.

Eg er ikkje heilt nøgd med bildekomposisjonen min, fordi gravemaskina kanskje vert litt for dominerande. Det blir for lite luft rundt gravemaskina og svært mange forstyrrande element som tek for mykje merksemd. Meininga var at eg ville framheve bygningane i bakgrunnen også. Det er likevel fine fargekontrastar i biletet.

NAVB) Artikkelen handlar om aukande arbeidsledighet i regionen.

Eg likar veldig godt fargane i biletet, sjølv om jakka til den arbeidsledige forsvinn litt på grunn av den raude veggen. Det er klart at det kanskje blir litt klisjé at alle som er arbeidsledige går i joggedress, har med seg Nillepose og rotar rundt i bosset. Eg måtte likevel finne ein stereotype for å fram essensen i biletet.

Fugleperspektivet har kanskje ein skjult metafor. Vi ser litt ned på dei som er arbeidsledige og ikkje er like velståande som oss sjølve. Ved å bruke fugleperspektiv vert objektet ganske ynkeleg og makteslaus. Det er sjølvsagt ikkje slik det bør vere ideelt sett, men det er dessverre sånn i samfunnet vårt. Status og klasse betyr mykje meir enn vi vågar å innrømme.

Aktivitet i skateparkenC) Artikkelen handlar om skateparken og kor positivt dette tilbudet er både for barn, ungdom og unge vaksne.

Dette biletet viser at folk i alle aldrar kan bruke skateparken. Dessuten treng det ikkje berre å vere skating der. Då vi var i skateparken var der berre born og ungdommar med sykkel og sparkesyklar. Det viser at skateparken kan brukast på ulike måtar og at den er åpen for absolutt alle. Både barn, ungdom og vaksne kan bruke skateparken og dei treng ikkje å vere profesjonelle i det dei held på med.

Eg synest det var vanskeleg å fotografere i skateparken på grunn av det skarpe lyset. Heile skateparken har kvite element og det var heller ikkje med på å gjere det noko enklare. Måtte justere mykje på kamerainnstillingane undervegs i fotograferinga. Det dukka også opp etiske spørsmål, sidan eg fotograferte barn. Heldigvis var i alle fall far til den yngste guten til stades og godkjende biletet mitt.

ValD) Artikkelen handlar om at ein må få dei unge til å stemme ved valet.

Eg likar at forhenget er halvvegs igjen, og at vi får ein liten sniktitt på den unge jenta som er i ferd med å avgje si stemme. Ho ser litt usikker ut, men det er vel heilt vanleg for dei fleste ungdommar som skal stemme. Ein har kanskje ikkje sett seg heilt inn i politikken på førehand, for det er faktisk ganske komplisert.

Det er mange speglar inne i dette stemmeavlukket, så det var litt utfordrande og få eit bra fotografi med riktig lyssetting. Eg måtte passe på at det ikkje dukka opp eit speglbilete eller ein refleksjon som eg ikkje ville ha med i biletet mitt. Eg likar godt det varme lyset i biletet. Det er med på å skape ro og tryggheit.

– Marita Solheim

2 sine tankar om “FOTO – FIRE AVISREPORTASJAR”

  1. Eg er heilt einig med Elise, bilete du brukte til arbeidsledigheit oppgåva var veldig iaugefallande. I tillegg er eg imponert over skatepark bilete ditt! Dine bilete var garantert betre taima enn mine- det synar att!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *