WEB – DESIGNARPROFIL

Beskrive ein tag
Vi fekk i oppgåve å beskrive ein tag, eg har valt Button – Det er kort fortalt ein knapp du kan trykke på. Knappen kan føre deg vidare til eit innhald. Enten i form av bilder eller tekst. Ulike nettlesarar brukar ulike standardtypar for eit element med «button» Eksempel: <button type=»button»>Trykk her</button>

Designarprofil
Vi fekk i oppgåve å kode og forme utsjånaden til ein eigen designarprofil i Adobeprogrammet Dreamweaver. Eg har så vidt vore bort i dette programmet før, men der er fortsatt enormt mykje å lære. HTML-kodar har eg jobba med på min private blogg, så det kunne eg heldigvis litt om frå før av.

Designarprofil

For å utforme denne nettsida brukte eg kodeverktøy kombinert med visuelle verktøy i Dreamweaver. Det er som sagt eit ganske ukjent program for meg, så her vil eg nok bli flinkare etter kvart. Eg la inn eit par bilete frå ei fotooppgåve i tillegg til eit par av mine eigne Instagrambilder. Eg måtte justere størrelsen på bileta ganske mykje for å få dei til å passe inn på sida mi.

Eg brukte formatet JPEG og justerte bileta ned til 600×400 og 200×200. Det var ikkje så enkelt å få det slik som eg ville ha det. Enkelte delar av nettsida ville midtstille seg, medan resten sto venstrestilt. Eg fann ut at berre ein bitteliten feil i ein tag kunne enkelt rote til heile dokumentet mitt. Det var vanskeleg å finne den eine feilen.

HTML eller CSS?
HTML handlar om innhald, medan CSS handlar om utsjånaden på innhaldet. HTML står for HyperText Markup Language og det er språket ein brukar for å danne struktur på sjølve innhaldet. CSS står for Cascading Style Sheets og er det språket ein brukar for å skape stilen og utsjånaden på dokumentet. Stilinformasjonen kan integrerast i samme dokument eller vere ei eiga fil.

HTML og CSS
Eksempel på HTML                                      Eksempel på CSS

For å oppsummere det kort så har eg lært mykje meir om Dreamweaver og ser fram til å kunne nytte meg av dette verktøyet i weboppgåvene vi får framover. Det er mange som synest HTML-kodar er vanskeleg å jobbe med, men eg synest faktisk at det er ganske kjekt når du først har forstått det mest grunnleggjande.

– Marita Solheim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *