HTML4 vs HTML5

Forskjellen på HTML4 og HTML5 er litt ryddigere måter å strukturere dokumentene på, og endel nye tagger som har funksjoner vi tidligere måtte hatt plugins for å bruke.
Med html5 kan vi blant annet tegne vektorgrafikk direkte med kode, istedet for å f.eks bare spille av en flash-animasjon. Vi har enkel kode for å bygge inn video og audio-avspillere, og slipper å
bruke ekstra plugins der også. Flash har fått gjennomgå kraftig oppgjennom årene, og Apple gikk jo så langt at de nektet å støtte Flash på ipad.

HTML5 er et forslag til offisielt regelverk som browsere og webutviklere bør ta sikte på å ha støtte for. Det er mange forskjellige browsere, og veldig mange nye funksjoner som presenteres, så det tar nok litt tid før man kan regne med at alt man vil lage fungerer like bra for alle.

På http://html5test.com/ kan du sjekke hvor bra din maskin og browser takler de forskjellige HTML5-funksjonene. Jeg sitter på en macbook pro med Google Chrome og fikk følgende resultat :

Html5test.com Score

Min score .Gå til www.html5test.com for å prøve ditt oppsett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>