Foto – Oppgåve 1

Posted on

Heisan bloggen!

I oppgåve 1.2 skulle eg velge ut ett par bilete som gjer inntrykk på meg, som er tekne av ein annan fotograf.

Eg har valgt to bileter frå ein fotograf som heiter Lincoln Harrison. Det fyrste bildet er av ein stjernehimmel som går i ein spiral. eg blir veldig fasinert av korleis dette bildet er tatt og korleis Harrison får himmelen til å rotere medan huset fortsett er normalt. Ved å gjere denne prosessen så får Harrison en ekstrem dybde i bildet og du blir på ett vis drege med djupt inn i universet. Han brukar kalde fargar for å understreke kor kaldt det er i verdensrommet og medan i botnen av himmelen blir det litt varmare gule fargar som muligens kan hinte til sola. resten av biletet er ganske mørkt, men det er fortsett muleg å sjå kva det er på bakken.Motivet er stjernehimmelen då man med en gong blir oppslukt av den fasinerande spiralen, men også steinhuset(kyrkja?) også er med på å lage en nærhet, og hjelper med å skjønne kva som faktisk er bildet av. Det at det ikkje berre er himmelen som er fotografert gjer at det er eit bildet som eg kan relatere meg til. Harrison forklarer at for å kunne ta eit slikt bildet så var han nødt å lage ei maskin som sakte zoma ut zoom ringen på objektivet, noko eg blir endå meir fasinert over. Eg trur han her vil prøve å formidle kor små vi på jorda er i forhald til kor stort og massivt verdensrommet er.

http://static1.squarespace.com/static/51a8f870e4b02509ec24213a/t/54984e8de4b0fd2ebe2b6ccc/1419267742787/daylesford-1.jpg?format=2500w

 

Det andre bildet er av Yosemite Valley i Calefornia. Her har Harrison kapsla både varme og kulde i ett og samme bildet. Det gir ett intrykk på meg fordi det viser godt korleis vinteren, kulde og is kan ta over en idyllisk plass og på en måte stoppe tid og liv. Bildet viser rett og slett korleis vinteren og kulde kan forandre eit område. Det som er motivet i dette bildet er kontrasten mellom kulde og varme. det som er mest i fokus vil eg seie er det fryste landskapet i botnen av dalen, men siden sola treffer på fjellsida med en gul og varme farge så vil automatisk augene dragast litt mot fjellet. Harrison har også tatt bildet slik at fjella peikar litt mot kvarandre noko som forsterkar dybden i bildet. det eg trur Harrison vil få formidle og oppnå med bildet er kor majestetisk og flott vinteren og kulda kan endre korleis naturen ser ut, og måten kulden setter ei pause på livet og stoppar på ein måte tida.

http://static1.squarespace.com/static/51a8f870e4b02509ec24213a/t/549848b6e4b02e9f5e5df199/1419266239108/?format=2500w

 

I oppgåve nr 1.3 skulle vi ta bilder for ei lokalavis.

 

Skatepark2

Skatepark for Barn og Unge:

I dette bildet skulle eg vise til kor posetivt det er å ha skatepark i volda for barn og unge. Valdte derfor å ta bilde av en unge som skater i skateparken. Guten står i centrum i bildet og er lett og fange opp. Fargane er også gjenngåande kvit, blå og grå så gir en god kontrast. Denne guten hadde faktisk nett brgynt å skate for berre to dagar sidan.

 

 

NAV1-(1-of-1)

Økende arbeidsledighet i regionen:

I dette bildet skuole eg vise til den aukande arbeisledigheten i regionen, og kva er vel ikkje meir aktuelt enn NAV. Eg valdte derfor å ta eit nærbilete av Nav logoen for å ikkje skape noke tvil for kva det gjelder. Mange assosiaserar nemlig Nav med arbeidsledighet.

 

 

 

Gammal-og-nytt-bygg

Byggeskikken i Volda: Dette bildet tok eg fordi eg føler bildet viser godt forskjellen mellom gamle foretningsbygg og nyare foretningsbygg. Begge bygga er centrert i bildet så det er enkelt å oppfatte.

 

 

Valg2015-2

Få unge til å stemme ved valget:

Her skulle det takast eit bilete som støttar opp under at unge skal stemme. Eg valde derfor å la objektet vere ein mobil holdt av ein ungdom. Sidan ungdom i dag brukar mobil so og sei heilee tida, meinar eg ar dette er en aktuel måte å vise det. Mobilen er centrert i bildet og er det fyrste du kstar auge på, men i etterkant ser eg att bakgrunnen kunne vert litt mindre i fokus.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *