farger 1

MID131 – Design oppgave 1 – Hvordan kan vi bruke farger som verktøy som designere?

Vi fikk i oppgave i å finne ut hvordan man kan bruke farger som verktøy som designere. De 6 punktene vi har vært borti er Funksjonelle/ikke funksjonelle farger, skape merknad, skape atmosfære, infomere, strukturer og lære.

1. Funksjonelle/ikke funksjonelle farger

miljømerket

cd i salgs

Dette er to eksempler på funksjonelle og ikke funksjonelle farger. Den første brukes grønt fordi det har noe med miljøet å gjøre. Det andre bruker ikke farger på samme måten som gjør de viktige. Hvorfor Shania Twain for eksempel er i grønt er ikke akkurat direkte forståelig.

2. For å skape merknad

stopp mobbing

sex pistols

Dette er to bilder som har skaper merknad. Begge bruker skrifttyper og farger som tar din oppmerksomhet. Første bilde vil at du skal stoppe mobbing og gir stopp rød farge. Andre bilde har rosafarget Sex Pistols for å vise dette er Sex Pistols.

3. Skape atmosfære

farger 1

farger 2

Disse to bildene skaper atmosfære på sine måter ved hjelp av masse farger og skaper automatisk varme over det.

4. Informere

info 1

info 2
Disse to bildene gir deg informasjon av forskjellige ting. Første gir deg informasjon hvor mye dette produktet inneholder av næringsinnhold, og informerer dette ved hjelp av farger. Andre bildet gir deg informasjon hvor du er på toget/trikken, og hvilken rute du befinner deg på. Her er også farger brukt.

5. Strukturer

struktur 1

struktur 2

Disse bildene er for kollektivtransport, som er lagt opp i struktur av farger.

6. Lære

lære 2

lære 1

Disse to bildene gir deg lære ved hjelp av diagram, alt dette er lagt opp i hjelp av farger som viser år og antall også videre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *