Kevin Richardson Lion (GoPro)

MID131 – Foto-oppgave 1

Vi fikk i oppgave i Foto i å analysere bilder som vi selv har valgt av personlige grunner, og bilder som vi har vært i gruppe om å ta i utgangspunkt av avissaker. Dette bestod av 2 og 4 bilder. Her er svarene!

Del 1:

Nilufer Demir (AP)

Bilde tatt av: Nilufer Demir.

Kevin Richardson Lion (GoPro)

Bilde tatt av: Ukjent (GoPro)

Dette er to bildene som gir spesielt inntrykk på meg på to helt forskjellige måter. Hvorfor er ganske tydelig på begge. Det første bilde gir deg, uten å tenke hvilken sak det omhandler eller hva, en følelse av stillhet og direkte tristhet. Det viser et forlatt barn som ligger rett ved stranda, forlatt og tilsynelatende livløs med en politimann som fortvilet har oppdaget barnet. Bildet gir en god vinkling av at du befinner deg på en strand, men det er uten tvil at det er barnet som står i fokus. Flyktnings-krisen som har inntatt Europa vil ingen ende ta, og dette bildet har på mange måter blitt et symbol på tragedien. Det gir utrykk for følelser som sorg og tristhet og et nytt syn på det hele. Hva fotografen ville formidle er egentlig nettopp dette, å formidle verden hvilken lidelse denne krisen går innenfor

Bilde to, gir også en form for stillhet men på en helt annen måte. Motivet er en mann som har et nært forhold til løver. Noe som gir deg en form overrasking, siden det trossalt er ganske unormalt. En får en følelse av nærhet når en ser på bildet. Og bilde er tatt på måten slik det bare er løvene og mannen som er i fokus uten en spesiell form for bakgrunn. Hva fotografen ville formidle her var rett og slett en person som har et nært forhold til løver og muligens vise at det ikke er en umulighet for mennesker å stifte vennskap med menneskefarlige dyr.

Del 2:

DSCN2582-(2-1)

a) Oppgaven var om artikkelen som ga spørsmålet om nye bygg i byen var stygge og må bygges i tradisjonell stil. I dette tilfelle valgte jeg å bruke dette bilde som viser eldre hus fra Voldas eldre dager, med «nåtidens» Volda sentrum som bakgrunn.

DSCN2577 (2)

b) Denne artikkelen handlet om varsling av økende arbeidsledighet i regionen. Her har jeg lagt vekt på flyktningstrømmen som kommer til Europa og Norge, noe som en kan tenke kunne ha en innvirkning på den økende arbeidsledigheten i regionen på godt og vondt. Dette bildet viser frivillige som jobber.

DSCN2573-(!)

c) Denne artikkelen handlet om skateparken som hvorvidt positivt dette hadde for barn, ungdom og unge voksne. Her har jeg lagt vekt på aktivitet rundt på skateparken, og bildet viser både barn og ungdom i aktivitet.

DSCN2593 (1)

d) Denne oppgaven handler om unge og valget, og at redaktøren ville at det skulle tas bilde som støtter opp mot at unge skulle stemme ved valget. Bilde jeg kom opp med her er et illustrasjonsbilde tatt på valgdagen med unge som passerer valglokalet.

Ein tanke om “MID131 – Foto-oppgave 1”

  1. Veldig bra og ikkje minst flotte bilete. Likte grunnlaget på kvifor du valte å bruke akkurat desse 4 bileta som du sjølv har tatt. God forklaring. Kunne kanskje snakka litt meir om redigering av bileta viss du har justert nokre fargetoner eller justert på skyggar eller noko :)
    Dei 2 bilete du valte var bra, med gode tankar i bakhånd. Anna en dette vil eg sei det var eit meget godt og flott innlegg. veldig bra arbeid 😀

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *