MID131 – Tekst og Webanalyse – Gruppeoppgave og presentasjon (Teori del 2)

I webanalyse-oppgava valgte vi å gå for lenker der utgangspunktet er nettstedet Reddit. Vi ser på hva kommer til å dukke opp, presentasjon-, navigasjon- og relasjonslenker og lenkesemiotikk.

2902758-6602484299-o-RED

Svar på webanalyse:

Bruk av lenker på Reddit:

Reddit er en delingsplattform  der det ikke er nettstedet selv som står for innholdet. Det er brukere selv som kan bestemme innhold som iført i lenker, der det er vektlagt at andre brukere skal finne lettere frem til ting.  Ved dette har de lagt opp til full oversikt hvor lenkene tar deg, hva det er, også videre. De har også gjort dette ved hjelp av bilder som gjør det lettere identfisere hva det er. Det vil også finnes lenker uten bilder, som kalles statisk modi, som vil si at det er skriftlig tekst, der det stilles spørsmål.

Lenkesemiotikk:

En kan si at et ord som  er en lenke med semiotikkbegrepet, som er en tegnbærer for to forskjellige tegn ifølge to forskjellige koder. Den ene koden sier at ordet er et ord i et skrevet språk mens den andre koden sier at dette er en lenke. Vi kan ikke lett skille mellom lenkene og teksten. Semiotikken for lenker er ikke særlig brukt på Reddit, siden det er veldig åpenbart hva som er en lenke og hva som ikke er det. Flertallet av lenkene på nettstedet er ilagt blå skrift som er vanlig, og resten er understrekt.

De tre lenketypene

Den mest brukte lenketypen på nettet er presentasjonslenken, som viser oss veien videre. På Reddit blir presentasjonslenker brukt vanligvis nederst på siden der man kan bla videre på siden.

Navigasjonslenker derimot er veien tilbake til der du var eller startet. På Reddit kan du finne navigasjonslenker på logoen eller på lenken som viser «Forside». Reddit har også lenkefunksjon i «subredditlinjen» som gir bedre oversikt på katogorier på siden og gir en kortere veg til det du ønsker å se av innhold.

Det siste er relasjonslenker. Dette er lenker som relaterer til andre like eller lignende sider. Reddit har ikke disse siden de ikke har sitt eget innhold. Men i ulike sammenhenger når brukere publiserer lenker som skaper stor interesse, så kan brukere publisere lenker som kommentarer som relaterer til dette.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *