Foto – Oppgaver til onsdag 07/10-2015

Bilde med bevegelse.

_MG_7908

 

Sur høst,IMG_7691

Første bildet handler om sur høst men at livet er greit for det! Som dere ser her så er dette hunden min i et veldig sterkt vind vær, og han leker og har det kjekt for det om.

Alene mot resten.

IMG_7691k

Bilde her handler om at han er alene mot resten, altså han er alene mens andre har hverandre, Dette kan tolkes som mobbing og jeg tenkte på dette som mobbing. (Men brukte hunden som et eksempel)

10626154_404596603030524_670461876391504748_o

Vindu Mot Verden

Dette bildet ga meg et inntrykk at når man ser ut mot verden gjennom et vindu så ser verden veldig liten ut, men når vi går ut og ser det med egne øyne så er det mye større enn vanlig.

Foto Oppgave 2

Da har jeg fått oppgave i foto der vi skulle vise at forstod det med blender, lukker og brennvidde.

De to første bildene eller i den første oppgaven, så skulle jeg vise hva er forskjellen mellom lav blender og høy blender. Kamera innstillingene jeg brukte på det første bilde er lukker 1/8 sek. Blender f/2,8  Linse 38 mm. På bilde nr to så var det annerledes innstillinger Lukker 4/5 sek. Blender f/8 Linse 38 mm. Som dere ser på det første bilde så ser dere hva hun driver med.

DSC_0033

På bilde nr 20 ser dere litt mer hva som foregår. På bilde nr to så var det annerledes innstillinger Lukker 4/5 sek. Blender f/8 Linse 38 mm.

DSC_0035

På oppgave 2.

På oppgave to brukte jeg 3 forskjellige brennvidder. En under 50mm og en på 50mm og en på 55mm (altså over 50mm).

Ideen med denne bilde serien er at på det første bilde så ser man ikke hva modellen driver med, og det samme gjelder bilde nr 2, men på bilde 3 da ser vi at hun ligger på ei kai og slapper av og tenker og berører vannet.

På bilde nr 1 så har jeg brukt disse innstillingene: ISO 1600 55mm f/6.3 1/4000

På bilde nr 2 så har jeg brukt: ISO 1600 48mm f/6.3 1/4000

På Bilde 3 så har jeg brukt: ISO 1600 18mm f/6.3 1/4000
12076133_10206269761636513_267029596_o  12085279_10206269772796792_1328577889_o12059578_10206269776796892_996903046_o

 

GRAFISK DESIGN OPPGAVE

I grafisk design fikk vi en oppgave der vi skal bruke to forskjellige bilder til hvert tema som er under.

Funksjonelle farger og ikke funksjonelle farger

Når det er snakk om farger og om de er funksjonelle eller ikke funksjonelle til bildet, så vil det si om fargene passer til bildet/bildene. Som dere ser på bildet til venstre nedenfor så passer fargene til bildet/logoen. Siden det er grønt og senterpartiet representerer den grønne fargen, som videre representerer litt av det grønne og bønder osv, og det er riktig farge. Mens bildet til høyre så ser vi at fargene passer ikke ilag, fordi de fleste vet at BRIO har fargene Rød, svart og gul. Mens denne har da grønn og hvit. Så da er dette ikke funksjonelle farger.

standard_senterpartiet_farge_storBRIO-ny-logo-Image0001

Det å skape oppmerksomhet

Jeg valgte et bilde som gjør meg oppmerksom med en eneste gang når jeg kjører bil. Og det er fareskiltet som varsler om fare for hjort. Hver gang jeg jeg kjører og ser det skiltet så tenker jeg med en gang, OPPMERKSOMHET. Fordi en vet aldri om en hjort kan hoppe ut i veien.

elg-1000x753

 

De å skape ei atmosfære

Det er mange forskjellige atmosfærer her i verden og de blir skapt av oss mennesker og jordens naturkrefter. Som dere ser så valgte jeg to bilder her, romantisk stemning og en fest stemning.

After-Beach-Party-Insel-Pag large (1)

Informere eller informerende bilder

Jeg valgte bilde som informerer om veiskilt som viser hvilken retning er hva. De er utrolig greie å ha og informerer føreren av bilen om hvor han skal.

Rondane veiskilt Kvam

Strukturer

Bilder med strukturer så er det viktig å ha ting organisert, ellers så blir det veldig vanskelig å skjønne det. På det første bildet ser dere en struktur krystall molekyler. Mens på det andre bildet ser dere en struktur på en plan.

fig 2.1 hm-politiska-strukturer

Lære

Disse to bildene er helt forskjellige men kan fortsatt brukes til det samme. Vi lærer matematikk og vi lærer grafer. Grafene kan brukes til å lære om skredfarer eller matematiske grafer.

 

Mathematical equation

10_grafer_tre_1

 

 

Foto Prosjekt

Hunger

 

Det første bilde jeg valgte var tatt av Mike Wells fra Storbritania som dere da ser over. Det første inntrykket det ga meg var hungernøden i fattige land. Det har alltid påvirket meg helt siden jeg var der selv og såg hvordan situasjonen var med mine egne øyner. Den andre tanken som slår meg er da rasisme. Rasismen til dags er veldig høy i mange land. Det fotografen prøver å formidle er da at vi må gi en hjelpende hånd til de som sliter. Vi tror vi lever fattig og ikke alltids får det vi vil ha. Men her viser han at vi er egentlig veldig bortskjemte i forhold til hvordan barn og vokse har det i land som har slike forhold. Hjelpemidlene han bruker her er da to mennesker som holder hender. Den ene hånda som vi ser er frisk og i god stand, mens til venstre så ser vi en hand som er tynn, ødelagt av sult og er ikke i god stand. Det jeg ser er at han tar bildet på et tidspunkt der solen står høyest på himmelen. Bakgrunnen er da grov og ikke så ren som kan tyde på dårlig omstendigheter.

WARPå Bilde nr 2 som dere da ser ovenfor er tatt av Goran Tomasevic. Mitt første inntrykk var KRIG! Det er mye krig i andre land som det med hungersnød. Det jeg ser for meg er frykten til enhver person, at de må være på vakt hele tiden. Det fotografen brukte her er da to «modeller» eller «objekter» som er da på vakt eller i dekning mot kuler som flyr over hodene deres. Han tok også bildet når de er trykket inn mot en vegg for å søke dekning. Men det som hadde gjort bildet mye bedre hadde vært at den fronten på AK-47’ern hadde ikke vært med på bildet. For da hadde bildet vært mer renere, men det er min mening. Han brukte bildet i svart hvitt for å gjøre det mer dramatisk. Og gjorde det mer kaldere.

Det positive tilbudet skateparken tilbyr:

Skatepark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volda har en skatepark som var i over lang tid blitt diskutert om den skulle bli bygget eller ikke. Jeg tok dette bildet slik fordi måten jeg ser på bildet nå så frister det veldig å bare være der med venner og kose meg. Har redigert bildet i Lightroom og Photoshop.

 

Burde nye store bygg ødelegge by landskapet?

StorByggningDette bygget eller hallen passer veldig bra til denne oppgaven. Den er stor og tar ganske mye plass. Redigeringen så var det vel Lightroom.

 

Økende arbeidsledighet

Økende-arbeidsledighetJeg valgte å ta dette bilde slik fordi siden det er så mye arbeidsledighet her i Norge så tenker jeg på det med penger til mat hus osv. Har ikke vi penger så er det bare en utvei.

 

Motivere de unge søkerne til å stemme

Unge-til-å-stemmeJeg valgte dette bilde fordi jeg synes det var relevant til oppgaven. Vi får stemme sedler i posten og i heimen så er det unge tenåringer som er ivrige på å stemnme.

HTML-Fra Original Til Compressed

I HTML timen så lærte jeg å forandre bilde fra original til Compressed. Altså du har et originalt bilde som er en størrelse så lagrer du det compressed som gjør det til mindre og raskere for nedlastning. Som for eksempel bildet som dere ser under. Det originale bildet var på 237,7k og Download Time var på 2 sec @ 2 Mbps. Så byttet jeg ut fra GIF til JPEG og fra 100% til 50% og da gikk det ned til 93,13K og Download TIme ble til 1 sec @ 2Mbps.

Berlin-WatchtowerCompressed 10633141_377327279090790_4402958507905158146_o

Her ser dere forskjellen. Det første er det som er Compressed mens det andre er det originale.

Semiotisk Analyse!

Det bilde vi valgte er et bilde av en gutt som er flyktning fra Burma. Han står på en avfallshaug og arbeider. Bilde er fra 2010 men vi synes at det var relatert til oppgaven vi valgte. Oppgaven vår var å finne et bilde som viser og forteller om flyktninger.

Denotasjoner: Det vi ser er en gutt med dårlige klær i dårlige forhold og i hånden så holder han et farlig verktøy og en pose rundt livet.

Konnotasjoner: Et eksempel på konnotasjon er fattigdom, noe som kan konnotere til forsøpling, barns utdanning, barndom og sult.

Tegntypene: Det er et tegn er “alt som på en eller annen måte står for noe annet for noen i en eller annen forstand”, mente Charles Saunders Peirce. Han mente også at alt er tegn, og han deler tegnene inn i tre forskjellige kategorier ut ifra hvilke attributter de har.

  • Indeks – Nærhet, kausalitet

Indeks kan forklares som et tegn som peker på det de står for. I dette bildet peker søppelhaugen på at det er utrolig dårlige forhold der gutten arbeider for å overleve. Vi ser også at gutten ikke har det bra, med tanke på klær, dårlig hygiene osv.

  • Ikon – likhet

Ikon er et tegn som ligner på det det står for – Det vil rett og slett si bilder. Et eksempel på dette er bildet av pipen. Vi ser ikke en pipe, men et ikon av en pipe. På bildet vår ser vi altså ikonet av en gutt, som ikke har det noe bra.

  • Symbol – arvitært/tilfeldighet. Bygger på konvensjon (f.eks. språk)

Symbol er alt som er noe, men som betyr noe annet. Det er tegn som ikke er logisk, men som man må lære seg hva de forskjellige symbolene betyr før man kan forstå dem. Søppelet i bildet er et symbol for dårlig velstand for eksempel.

Forankring og bildetekst: Bilde er fra 2010, men utifra det som skjer i hverdagen idag så er det veldig dagsaktuelt med tanken på flyktningkrisen vi opplever idag. Bildet som vi valgte er tatt på en avfallshaug i Mae sør i Thailand. Mange av flyktningene prøver å samle mat eller diverse ting for å selge på markeder for å klare å overleve. Det er bare 100 baht om dagen de klarer å tjene på det de selger, og det utgir ca 17 kroner her i Norge.

Det er også en grunn til at det er så mange som flyktet fra Burma, og det er fordi militært og regimet har undertrykt befolkningen i Burma, og det har ført til burmanerne har levd i en tid med ekstrem fattigdom.

Overtalelses midler: Pathos blir spilt gjennom bildet som vi valgte, altså følelser. Da det spiller på sorg og sinne, litt sterkere når det kommer til følelsetilknytning.  Det gir oss en følelse  der vi tenker over hvor godt vi har det her enn det de andre har det. Der kommer også etos inn i bildet, hvilken inntrykk bilder gir fra seg når flyktningene og fattigdom er svært aktuell i hverdagen eller generelt i livene våres.

Kilder:

VG.NO

Gripsrud; Mediekultur, mediesamfunn 

 

 

 

Digital Platform

Twitter

Twitter er en digital platform som jeg er ganske godt kjent med i flere år. Jeg har egentlig vært av og på på twitter men nå har jeg da begynt igjen med det. Jeg brukte den mest for underholdning og for å holde meg med oppdatert med ting som skjedde. Det som er også veldig greit med twitter er da at du kan velge som du skal følge eller ikke, om det er så kjendiser, venner eller bedrifter.

Twitter

Google Docs

Google Docs, det er noe helt nytt for meg. Det er en side som jeg opprettet når jeg begynte på Høyskolen i Volda. Det er en utrolig enkel og lett side der du er sosial og holder kontakt på mange forskjellige måter. Google Docs og også mange andre muligheter som Email, Dokumenter, Presentasjoner, Grupper og tec.

Google Docs

 

Hvordan var det å starte et nytt år på Høyskolen i Volda!

Hvordan var det å starte på en ny skole?

Det å starte på en ny skole var veldig spennende. Noe jeg gledet meg veldig til. Det å møte nye mennesker er noe jeg liker. Men det som jeg gledet meg mest til var å få endelig starte studiet og arbeidet. Jeg valgte MID (Media, IKT og Design) fordi det er noe jeg er interessert i og vil fordype meg mer i. Så når jeg ankom skolen så var det veldig vanskelig å orienter seg på en ny plass. Men det var ganske greit egentlig, for det var veldig lett å bli kjent med skolen og Volda området. Det er en utrolig herlig plass og godt miljø så eg var ganske selvsikker da jeg valgte dette stedet.

Det å skaffe nye bøker var ganske nytt for meg, for jeg var selvfølgelig vandt med å få bøker fra skolen. Men alle lærer noe nytt hver dag. Det var også ganske koselig med Fadder veka, det gjorde hele oppstarten mye enklere. Og lettere å bli bedre kjent med nye mennesker.

Det var det jeg hadde på hjertet idag. Blogges igjen snart.