Design – Arbeidskrav 5

IMG_1515

Arbeidskrav 5 i design gikk ut på å gjøre ferdig den endelige skissen til min personlige logo. Først bestemte jeg meg for at den ene i hvertfall skulle være vannmerke på bildene mine, men jeg var litt usikker på om jeg også skulle bruke denne som logo ellers. Etter mye prøving og feiling fant jeg ut at det var best å bruke den samme. Den endelige logoen består av en S inne i en A, som står for Sunniva Agnete. Det er skrevet i løkkeskrift og skal helst være i hvitt. Hvis jeg så kommer i en situasjon der logoen skal stå på hvit bakgrunn skal den være i svart. Den rosa bakgrunnsfargen har jeg valgt fordi rosa er yndlingsfargen min, men det er meningen at den skal skulle stå på alle slags bakgrunnsfarger. Logoen i seg selv er ganske enkel, men hvis den står ut fra ulike bakgrunnsfarger tror jeg det kan se ganske spennende ut.

Portrettbilder

I fototimen i dag fikk vi i oppgave å ta portrettbilder både ute i naturlig lys og inne i studio. Ute skulle vi ta bilder i sola og i skyggen.

DSC_2126

Her har jeg tatt et bilde av Torgeir i sola. Her har vi tatt i bruk reflektor for å få lyset rett.

DSC_2130

Dette er bildet jeg tok i skyggen. Også her ble det brukt reflektor.

_14A6131_2

Her har jeg tatt et bilde av Sarah (som forresten var kjempeflink da hun lærte oss om lyssetting) i studio. På dette bildet er det selvfølgelig tatt i bruk blits i tillegg til reflektor.

Design – Arbeidskrav 4

Arbeidskrav 4 i design var å lage 3 ulike logoskisser til seg selv. Dette er mitt resultat:

IMG_1443

Skisse #1:

I denne logoen ville jeg sette initialene mine i hovedfokus, men også få med hele navnet mitt, og valgte derfor å skrive det med små bokstaver under. Denne logoen er veldig enkel og ikke så veldig kreavtiv sp det er nok ikke den jeg ender opp med.

Skisse #2:

Her har jeg valgt å bruke noenlunde samme logoen som jeg brukte i en lignende oppgave på ungdomsskolen. Men jeg har likevell gjort noen endringer på S-en slik at den skulle komme tydligere frem. Logoen viser en S inne i en A, og disse bokstavene står for fornavnet og mellomnavnet mitt.

Skisse #3:

I denne logoen ville jeg prøve en mer moderne vri og sette navnet mitt sammen på en annen måte. Ved å bruke denne logoen tror jeg folk anstrenger seg litt mer for å lese hva som står, noe som også kan skape oppmerksomhet rundt hvem jeg er og hva jeg gjør.

Fargen rød er bare brukt på disse logoene for å gjøre dem mer tydlige, og jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å endre fargen i neste stadie.

Fotografioppgave #6

Del 1: Denne uken handlet fotografioppgaven om portretter og gatefoto. Bildene er tatt i Volda og Stryn.

Ta 2 karakterportretter av to forskjellige mennesker. Det kan være medstudenter eller andre. Bruk naturlig lys (reflektor er ok om du ønsker å bruke det). Med naturlig lys menes lyset som kommer fra sola. Forklar hvorfor du har valgt å ta bildene som du har gjort utifra fototeori.

DSC_0086

ISO: 200 Brennvidde: 50mm Blenderåpning: f/4,5 Lukkertid: 1/400

Dette bildet tok jeg egentlig som et øvningsbilde i en fototime, men jeg ikke ble helt fornøyd med det portrettet jeg egentlig hadde tenkt å bruke. På dette bildet er det brukt reflektor for å få lys i hele ansiktet til modellen. Jeg valgte å bruke en litt mørkere bakgrunn for å få modellen til å “poppe” litt mer ut av bildet, med tanke på det lyse håret.

DSC_1335

ISO: 100 Brennvidde: 38mm Blenderåpning: f/2,8 Lukkertid: 1/125

Dette bildet er tatt foran en uferdig husvegg i Volda. Jeg fikk modellen til å trekke hetten lenger opp, slik at hun skulle skille seg mer ut fra bakgrunnen. Det var overskyet og regnet den dagen bildet ble tatt, så lyset var ganske ubrukelig og bildet hadde nok blitt mye bedre hvis det var sol.

Del 2: Velg deg et tettsted eller en by og ta 4 bilder i gatefotosjangeren. Forklar hvorfor du har valgt å ta bildene som du har gjort utifra fototeori.

DSC_1274

ISO: 100 Brennvidde: 24mm Blenderåpning: f/4,5 Lukkertid: 1/160

Det jeg forbinder med gatefoto er bilder av ting som skiller seg litt ut fra bybildet. Derfor tok jeg turen til Stryn, siden jeg vet at det er mye spennende der på grunn av Moods of Norway-butikkene. Her har jeg tatt et bildet av den rosa traktoren og oljespannet som står utenfor den ene butikken. Den sterke fargen gjør at traktoren og oljespannet “popper” ut av bildet og er en fin kontrast til asfalten og butikkvinduene.

DSC_1282

ISO: 100 Brennvidde: 30mm Blenderåpning: f/4,5 Lukkertid: 1/125

Her har jeg også tatt i bruk en av Moods of Norway-butikkene. Her er det også fargene som skiller seg ut fra bildet, og man ser at de grønne lysene og sterke fargene lyser opp en ellers kjedlig gate.

DSC_1300

ISO: 100 Brennvidde: 32mm Blenderåpning: f/5,6 Lukkertid: 1/30

Dette bildet tok jeg også i Stryn. Disse stolene så jeg fra lang avstand i det som sikkert er den mest kjedlige og gråe gata i Stryn. Den sterke fargen skiller seg ekstremt ut fra den ellers kjedlige bakgrunnen og skaper litt liv.

DSC_1324

ISO: 100 Brennvidde: 40mm Blenderåpning: f/2,8 Lukkertid: 1/125

Dette bildet tok jeg i Volda. Denne dagen var det regnvær og jeg tenkte at jeg sikkert ikke kom til å få noen bruklige bilder, men da jeg så denne kule paraplyen syntes jeg den passet bra som hovedfokus i et bilde. Siden man ikke ser ansiktet osv. på personen som holder den, gjør det at personen nesten blir en del av bakgrunnen og det setter paraplyen i fokus.

Design – Arbeidskrav 3

Arbeidskravet denne uken var å bruke den konstruktive kritikken vi fikk fra medelever i klassen til å gjøre forandringer på skissene fra arbeidskrav 2. Jeg valgte å kombinere designet på to av de tidligere skissene, og dette ble resultatet:

IMG_1437

Her har jeg kombinert mønsterideen fra denne skissen og embalasjen til denne. Jeg fikk gode tilbakemeldinger på den skissen med mønster, noe som var uventet siden jeg trodde den var for “jentete”. Ideen bak trekantene var jo egentlig at de skulle representere bokstaven A, men jeg fikk også høre at de så ut som fjelltinder. Når man ser på designet som det er nå, kan det også se ut som de blå trekantene er istapper. Dette passer jo bra med tanke på at det er en kuldekrem.

Jeg valgte å bytte ut selve embalasjen, fordi den er enklere å få kremen ut av og lettere å ha med seg. Dette er fordeler både kvinner og menn ser etter når de skal velge ut produkter. Når det kommer til fargene, har jeg valgt å legge inn grønt i tillegg til det hvite og blå. Dette er rett og slett bare for å gjøre designet mer spennende.

Jeg fikk bra kritikk for bruk av luft på den opprinnelige tube-skissen, men nå som jeg har satt inn mønster måtte jeg passe på at produkttittelen kom bra frem. Derfor har jeg valgt å sette inn en hvit, firkantet etikett som skiller seg ut fra mønseret og får teksten tydlig frem. I timen fikk jeg også tips om å bytte om på fargene på bakgrunnen og teksten på tubeembalasjen, og det er noe av grunnen til at jeg har brukt hvit etikett og blå skrift.