Fotografioppgave #6

Del 1: Denne uken handlet fotografioppgaven om portretter og gatefoto. Bildene er tatt i Volda og Stryn.

Ta 2 karakterportretter av to forskjellige mennesker. Det kan være medstudenter eller andre. Bruk naturlig lys (reflektor er ok om du ønsker å bruke det). Med naturlig lys menes lyset som kommer fra sola. Forklar hvorfor du har valgt å ta bildene som du har gjort utifra fototeori.

DSC_0086

ISO: 200 Brennvidde: 50mm Blenderåpning: f/4,5 Lukkertid: 1/400

Dette bildet tok jeg egentlig som et øvningsbilde i en fototime, men jeg ikke ble helt fornøyd med det portrettet jeg egentlig hadde tenkt å bruke. På dette bildet er det brukt reflektor for å få lys i hele ansiktet til modellen. Jeg valgte å bruke en litt mørkere bakgrunn for å få modellen til å “poppe” litt mer ut av bildet, med tanke på det lyse håret.

DSC_1335

ISO: 100 Brennvidde: 38mm Blenderåpning: f/2,8 Lukkertid: 1/125

Dette bildet er tatt foran en uferdig husvegg i Volda. Jeg fikk modellen til å trekke hetten lenger opp, slik at hun skulle skille seg mer ut fra bakgrunnen. Det var overskyet og regnet den dagen bildet ble tatt, så lyset var ganske ubrukelig og bildet hadde nok blitt mye bedre hvis det var sol.

Del 2: Velg deg et tettsted eller en by og ta 4 bilder i gatefotosjangeren. Forklar hvorfor du har valgt å ta bildene som du har gjort utifra fototeori.

DSC_1274

ISO: 100 Brennvidde: 24mm Blenderåpning: f/4,5 Lukkertid: 1/160

Det jeg forbinder med gatefoto er bilder av ting som skiller seg litt ut fra bybildet. Derfor tok jeg turen til Stryn, siden jeg vet at det er mye spennende der på grunn av Moods of Norway-butikkene. Her har jeg tatt et bildet av den rosa traktoren og oljespannet som står utenfor den ene butikken. Den sterke fargen gjør at traktoren og oljespannet “popper” ut av bildet og er en fin kontrast til asfalten og butikkvinduene.

DSC_1282

ISO: 100 Brennvidde: 30mm Blenderåpning: f/4,5 Lukkertid: 1/125

Her har jeg også tatt i bruk en av Moods of Norway-butikkene. Her er det også fargene som skiller seg ut fra bildet, og man ser at de grønne lysene og sterke fargene lyser opp en ellers kjedlig gate.

DSC_1300

ISO: 100 Brennvidde: 32mm Blenderåpning: f/5,6 Lukkertid: 1/30

Dette bildet tok jeg også i Stryn. Disse stolene så jeg fra lang avstand i det som sikkert er den mest kjedlige og gråe gata i Stryn. Den sterke fargen skiller seg ekstremt ut fra den ellers kjedlige bakgrunnen og skaper litt liv.

DSC_1324

ISO: 100 Brennvidde: 40mm Blenderåpning: f/2,8 Lukkertid: 1/125

Dette bildet tok jeg i Volda. Denne dagen var det regnvær og jeg tenkte at jeg sikkert ikke kom til å få noen bruklige bilder, men da jeg så denne kule paraplyen syntes jeg den passet bra som hovedfokus i et bilde. Siden man ikke ser ansiktet osv. på personen som holder den, gjør det at personen nesten blir en del av bakgrunnen og det setter paraplyen i fokus.

One thought on “Fotografioppgave #6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>