web – lage egen nettside

WEB UKE 36 TIL 40

I perioden uke 36 til uke 40 har vi jobbet med å lage vår helt egen nettside. Oppgaven gikk ut på å lage en nettside, om å profilere Volda. Temaet kunne vi velge helt selv. Jeg valgte Volda som studentby, i hovedsak kommende studenter.

Vi har lært om opphavsrett og personvern. Hva vi må tenke på når vi publiserer noe på nettet som ikke er vårt eget. Hvis vi vil låne et bilde vi finner på nettet, må vi kontrollere at dette er i orden med opphavsmannen, og vi må huske på å dokumentere, dette kan vi gjøre i form av for eksempel e-post.

Vi har blant annet lært oss å lage css fil, linke til sidene vi har laget og linke til andre nettsider.

Å lage en nettside har vært både krevende å morsomt, det er mange faktorer man må ta hensyn til når man lager en nettside. Man må være tålmodig og nytenkende.

 

 

 

Sosiale medier

Jeg er en førsteklasse student som går mid på høyskolen i Volda. I Den sammenhengen har vi fått noen oppgaver på skolen. En av disse oppgavene gikk ut på å melde seg inn i diverse sosiale medier. Jeg personlig synes sossiale medier er veldig spennende og var alledere medflem av både facebook, gmail, twitter og blogg.no. Jeg valgte også å melde meg inn på google +. Tenkte jeg skulle fortelle om noen av de nå.

Facebook har lenge vært et sosialt medium de fleste har vært medlem av. I begynnelsen var ikke alle like glade for facebook, de synes det tok for mye av tiden dems. Noe som er veldig sant. En halvtime på facebook, kan fort bli til to tre timer. Facebook er et sikkert nettsamfunn, som lar deg være både veldig åpen om hvem du er og hva du vil med å være medlem, men også lar deg være privat og stenge uvedkommende personer fra profilen og det private du velger å dele med vennene dine. Facebook hjelper deg å holde kontakt med venner, kjente og familie. Noe jeg selv merket når jeg flyttet fra Sandefjord og til Volda.

Twitter.Det jeg merket med twitter i klassen var at ikke alle så poenget med å være medlem der, når de allerede var medlem av facebook. Men melde seg inn for å se, trur de fleste ble positivt overrasket. Hørte flere snakke om at de gjerne ville fortsette med å twitre. Twitter er et nettsamfunn der alle kan følge alle. Kjendiser og privatpersoner. Med en slakt ”status” med en grense på symboler kan du fortelle fjerne og nære om hva du gjør, ser på, spise. Rett og slett alt som måtte falle deg inn.

 

 

 

 

I present to you Sara

Sara er en 18 år gammel jente som er født og oppvokst på Sand/ Jessheim På Sand/ Jessheim bor hun bor sammen med sin mamma, pappa og lillesøster. Sara er den nest yngste I en søskenflokk på fem. – “ å vokse opp med fem søsken har gått overraskende bra, pga aldersforskjellen.”

Hun beskriver seg selv som en gavmild, kreativ og snill person, men en lat tv slave som er alt for glad i usunn mat. Hun har en aktiv fortid som fotballspiller i 10 år og volleyballspiller i to.

Sara er en jente jordnær jente med bein i nesen, hun missliker baksnakking og folk som ikke holder avtaler. Stå opp alt for tidlig er hun heller ikke den største tillhengeren av.

Sara gikk allmenn fag på videregående, men valgte å søkte media, ikt og design på høyskolen i Volda etter sterk interesse og nysgjerrighet for mediefaget. Hva hun vil jobbe som er fortsatt usikkert, men har vært innom tanken på web designer.